Showing posts with label Placement Papers. Show all posts
Showing posts with label Placement Papers. Show all posts

Saturday, April 9, 2016

2nd Shift Gk Questions Asked In Today (07.04.2016) RRB Exam

www.freshersjobsway.in



Gk Questions Asked In Today (07.04.2016) RRB Exam Shift-2 /Slot-2

1.IPC Full Form
Ans: Indian Penal Code

2.PCB Full Form
Ans: Process Control Block

3. Azad Hind Fauj Founded In Which Year?
Ans: 1942

4.Asia Cup 2015 Winner?
Ans: India

5.Netware Belongs To Which Company?
Ans: Novell

6. East India Company Established In Which Year?
Ans: 31 Dec 1600

7. Bank Board Bureau(BBB)Chairman?
Ans:Vinod Rai

8. Dhameka Stupa Located At?
Ans:Varanasi,UP

9.Who Is the Chairman Of NHRC?
Ans: H.L Dattu

10. Fundamental Rights comes under which articles?
Ans: Article 14-32

11. ITF Davis CUP 2015 Champion?
Ans: Britain

12. Who Was The Second Term Chief In 2011 Of United Nations?
Ans: Ban Ki Moon.

13.What Is The National Motto Of India?
Ans: Satyamev Jayate

14.Who Was The Prime Minister Of Bangladesh In 1971?
Ans: Tajjudin Ahmed

15. Name Of The Astranut Who Spend 368 Days  In Space?
Ans: Scott Kelly

16. The Security Colour Of URL

Ans: Green

Tuesday, March 29, 2016

RRB NTPC 28th March 1st , 2nd & 3rd Shift GK Questions

http://www.freshersjobsway.in/

RRB NTPC 28th March 3rd Shift GK Questions:

1.Colour Of octopus blood – Blue
2.Thomas Cup Related to – Badminton
3.Rial is currency of which country – Iran
4.2014 miss universe – Colombia :Paulina Vega
5.First awardee of Dadasaheb Phalke award – Devika Rani
6.Indian Institute of science situated at – Bangalore
7.Titanic belongs to which country – Ireland
8.Other name of Chanakya – Kautilya or Vishnu Gupta
9. Which metal is noble – Gold, Silver or Platinum
10. Elephanta Caves Situated in – Maharashtra
11.Father of Rabindra Nath Tagore – Debendranath Tagore
12.Biggest Mammal – Blue Whale
13.  Energy of sun by which process – Photosynthesis
14. New name of Bharatpur national park – Keoladeo National Park
15.Who invented Brahmo samaj – Raja Ram Mohan Roy & Debendranath Tagore
16. Current Chief Justice India – TS Thakur 
17. Which city of Australia densely populated – Sydney
18.   Oscar for best-animated feature film 2015 – Big Hero 6
19.Which game is now eliminated from Olympic – Wrestling

GK Questions Asked In RRB CBT Exam (Afternoon Shift): 


1.No. of fundamental duties? 11
2.smallest planet? Mercury 3.Name of dog who first goes to space?Laika 4.Rabindnath tagore got noble prize in which year? 1913
5.India’s Oldest dam?Kallanai Dam, also known as Grand Anicut. It still serves the people of Tamilnadu, India.
6.First indian lady to won gold in asian games? Kamaljeet Sandhu
7.first indian hockey player to awarded padam shri?Balbir Singh Dosanjh
8.2018 winter session Olympic game venue?PyeongChang South Korea
9.Ethanol is obtained from? Cerials
10.Capital of Denmark?Copenhagen
11.2015 French open winner?Stan Wawrinka(Men), Serena Williams(Women)
12.How many players in kho kho?9
13.2 largest country in respect of land area?Canada
14.U.N climate change meeting held in which place?Paris
15.Ajanta and ellora cave is located in which state?Maharashtra
16.Yoga day celebrated on?June 21
17.Polio vaccine is developed by?Jonas Edward SalK
18.Group of dolphin is called?School or Pod
19.January 4th Independence day of which country?Burma
20.DMK party is founded by whom?Dravida Munnetra Kazhagam
21. Father of space research?Vikram Ambalal Sarabhai

General Awareness & General Science Questions:


 
The overall section is easy. A total of 20 questions are asked from General science, GK 20 questions and Current Affairs 10 questions.


1) Establishment of the Panchayati Raj System was recommended by?  Balwant Rai Mehta Committee Report 1957 

2) How many moons does mars have?  2 (Phobos and Deimos) 
3) Cyprus capital?  Nicosia 
4) Marsh Gas? Methane 
5) Sorrow of Bengal?  Damodar River
6) World TB day? 24 March 
7) Who gave the slogan “Do or die”? Mahatma Gandhi 
8) When did Indian constitution came into first amendment? 1951 
9) What is the name of horse of maha rana pratap singh? Chetak 
10) Karnam Malleswari related to which game? Weightlifting 
11) Odd one out (external hard disk, cd, keyboard, digital camera)?  Keyboard 
12) First international cricket match was played between?? Aus vs. Eng
13) Rowlatt act in which year? 1919 
14) Golden temple of Dambulla is present in?? Sri lanka
 15) Under Article 356 of the Constitution of India, President’s rule was imposed for the first time in?PEPSU(Patiala and East Punjab States Union (PEPSU) was a state of India between 1948 and 1956.) 
16) What is Viticulture? Production of grapes 
17) The words ‘Satyameva jayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from ? Mundaka Upanishad 
18) By which Constitutional Amendment the voting age was reduced from 21 years to 18 years?61st Amendment. 
19) Smallest Continent of world? Australia 
20) The Political parties got the constitutional recognition for the first time in the year? 1985 
21) Hacker is : _____
22) Mrinalini Sarabai is related with?  Dance 

23). Konark Temple made by?King Narasimhadeva I 
24). Kuchipudi belongs to which state?  Andhra Pradesh 
25) When did Swami Vivekanand delivered his speech in ‘World Religion Conference’ in Chicago city? 1893 
26). Name of 1st satellite on Moon? Sputnik 1
 27). Which number of Lok Sabha was formed during 2014 election? 16th
 28). Who discovered penicillin? Alexander Fleming 
29). Which of following chemicals is called as saltpeter? Potassium Nitrate 
30). Which boxer is known as ‘Real Deal’? Evander Holyfield 
31) Aruna Asif Ali hoisted flag in which movement? Quit India Movement
32) The Khurda Road division,Odisha of the East Coast Railway (ECoR) has set a target to install bio-toilets in 2,000 train coaches during 2016-17 as part of? Swachh Bharat Mission Nicosia
  

Tuesday, January 5, 2016

Accenture Interview Questions 2015



Accenture Placement Papers 2016 - Interview Questions:

1.In the following choose the word which express the meaning of the same word FURORE

    A.Excitement        B.Worry        C.Flux        D.Anteroom

    Answer: A

2. ASCEND

    A.Leap            B.Grow        C.Deviate    D.Mount

    Answer: D

3. TURN UP

    A.Land up        B.Show up    C.Crop up    D.Come up

    Answer: B

4. VIGOUR

    A.Strength        B.Boldness    C.idleness    D.Enthusism

    Answer: A

5. GARNISH

    A.Paint            B.Garner        C.Adorn        D.Abuse

    Answer: C

6. In the following choose the word which express the opposite meaning of the same word CONCEDE

    A.Object            B.refuse        C.Grant        D.accede

    Answer: B

7. VIRTUOUS

    A.Wicked            B.Corrupt        C.Vicious        D.Scandalous

    Answer: A

8. GAIN

    A.Loose            B.Fall        C.Lost        D.Lose

    Answer: D

9. DEFIANCE

    A.Anxiety            B.Obedience    C.Suspicion    D.Dismay

    Answer:

10. LUCID

    A.Glory            B.Noisy        C.Obscure    D.Distinct

    Answer:B

11. Read the passage and answer that follow on the basis of instruction provided in the passage PASSAGE Courage is not only the basis of virtue; it is its expression. faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them. There are roughly two types of courage.

     The first an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage. 
     The second, more reasoning attitude which enables him to take coolly his career, happiness, his whole future or his judgement of what he thinks either right or worthwhile, 
      is moral courage. I have known many men, who had marked physical courage, but lacked moral courage. Some of them were in high places,
     but they failed to be great in themselves because they lacked moral courage. On the other hand I have seen men who undoubtedly possessed moral courage 
    but were very cautious about taking physical risks. But I have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly. A man of courage is

    A.Cunning        B.Intelligent    C.Curious        D.careful

    Answer: D

12. Physical courage is an expression of

    A.emotions        B.deliberation    C.uncertainty    D.defiance

    Answer: A

13. A man with moral courage can

    A.defy his enemies        B.overcome all difficulties        C.face a situation boldly    D.be very pragmatic

    Answer: C

14. People with physical courage of ten lack

    A.mental balance        B.capacity for reasoning        C.emotional stability    D.will to fight

    Answer: B

15. All virtues become meaningful because of

    A.Faith            B.charity                C.courage        D.hope

    Answer: C

16. Complete the sentence with suitable word . The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

    A.avidly        B.admiringly        C.thoughtfully        D.earnestly

    Answer: A

17. Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

    A.Chance        B.luck            C.possibility        D.occasion

    Answer: A

18. I saw a ...... of cows in the field

    A.group        B.herd        C.swarm        D.flock

    Answer: B

19. 729 ml of a mixture contains milk and water in ratio 7:2. How much of the water is to be added to get a new mixture containing half milk and half water?

    A.162        B.405        C.81        D.567

    Answer: B

    Explanation: 
    The quantity of milk in the mixture i = 7/(7+2) X 729 = 7/9 X 729 = 567mL
     The quantity of water then shall be 729 - 567 = 162mL If the final mixture would contain half milk and half water, there must be equal quantity of both. 
    So in order to make up for water, we'll need to add 567mL - 162mL= 405mL of water

20.If one-seventh of a number exceeds its eleventh part by 100 then the number is”¦

    A.770        B.1100        C.1825        D.1925

    Answer: D

    Explanation: 
    Let the number be x. Then X/7 - x/11 =100 11x-7x = 7700 x=1925.

21. If 1.5x=0.04y then the value of (y-x)/(y+x) is

    A.730/77        B.73/77        C.7.3/77        D.None

    Answer:

    Explanation:  B
    x/y = 0.04/1.5 = 2/75 So (y-x)/(y+x) = (1 - x/y)/(1 + x/y) = (1 - 2/75)/ (1 + 2/75) = 73/77.

22. The smallest number which when diminished by 3 is divisible by 21,28,36 and 45 is...

    A.869        B.859        C.4320        D.1263

    Answer: D

    Explanation: 
    The required number = l.c.m. of (21,28,36 ,45)+3=1263

23. If x and y are the two digits the number 653xy such that this number is divisible by 80, then x+y is equal to:

    A.2            B.3            C.4            D.6

    Answer: D

    Explanation: 
    Since 653xy is divisible by 2 as well as by 5, so y = 0 Now 653x0 is divisible by 8 so 3x0 is also divisible by 8. By hit and trial x=6 and x+y = 6

24. Which of the following is not true about C Programming?

    A.C provides function oriented programming    B.C program can be compiled on a C++ compiler    C.C supports encapsulation    D.none of these

    Answer: C

25. What will be effect of size of operator on Unions?

    A.gives the size of the biggest member    B.gives the size of sum of all members    C.gives the size of the smallest of the members        D.none of these

    Answer: B

26. Divide by Zero is a common exception of type

    A.Runtime        B.Compile Time        C.can be either Run time or Compile time        D.none of these

    Answer: A

27. What is the default size of an integer variable ?

    A.2        B.4        C.can be 2 or 4 depending on the operating system        D.none of these

    Answer: C

28. Which of the following is not true about C Programming?

    A.C provides function oriented programming    B.C program can be compiled on a C++ compiler    C.C supports encapsulation is false.    D.none of these

    Answer: C

29. What will be effect of size of operator on Unions?

    A.gives the size of the biggest member    B.gives the size of sum of all members    C.gives the size of the smallest of the members        D.none of these

    Answer: B

30. A 20 litre solution conatins oil and kerosene in the ratio 3:5,replace 4 litres of mixture with 4 litres of kerosene what will be the ratio of oil and kerosene?

    A.1/7            B.3/7            C.1/6            D.1/8

    Answer: B

    Explanation: 
    When 4 liters are taken out of 20l, amount of oil in remaining 16 lt = 3/8 * 16 = 6 Hence the remaining 10 litres 
    would be kerosene Now additional 4 litres of kerosene is added to the solution So total quantity of kerosene = 14 litres Ratio of oil:kerosene = 6/14 = 3/7